Skatteverkets nya ställningstagande – inkomstdeklarationen får nu skrivas under av företagets VD

Skatteverkets nya ställningstagande ger en VD rätt att, utöver företagets skattedeklaration, nu även skriva under inkomstdeklarationen. Syftet är att göra situationen något lättare för företag med anledning av den pågående coronapandemin.    

Ställningstagandet berör aktiebolag och ger dess VD rätt att, utöver att skriva under inkomstdeklarationen, även fatta beslut om vem/vilka som ska agera deklarationsombud.

VD:n hade redan rätt att skriva under skattedeklarationen. Skatteverket klargör nu i och med sitt ställningstagande att VD:n har rätt att företräda företaget i hela dess löpande verksamhet vilket även inbegriper inkomstdeklarationen.

Bakgrunden är att en del företag har fått problem med att deklarera med anledning av coronapandemin vilket Skatteverket genom sitt ställningstagande hoppas kunna åtgärda.

Per den 27 april har Skatteverket möjliggjort för en VD att via deras hemsida utse deklarationsombud samt att på papper godkänna inkomstdeklarationen.

Önskar ni juridisk rådgivning och/eller konkret juridisk hjälp så är ni välkomna att kontakta oss på telefon 08-33 44 25.  

Dela gärna